Fra wordpress til trygdemisbruk i sosiale medier

Ifølge vg.no idag 28.9.2010 havner alle hos WordPress. Denne bloggen er skrevet i WordPress og har aldri vært i Microsofts klamme og griske hender!
Mange av de andre i dikult110 bruker også wordpress til sine blogger.

Les mer her, flyttes bloggen din?

DIKULT 110-bloggen (selve kursbloggen satt opp av foreleser), er veldig fin, oversiktlig, behagelig fargevalg uten blinking og lettlest skrifttype. Usability er satt i høysetet.

Det kan også komme samfunnet til nytte å følge med på blogger.

Fra dt.no 4.9.2009

Her skrev en tobarnsmor at hun var samboer, mens hun hevet trygd som aleneforsørger. Dette ble lest av en saksbehandler på NAV og da var det gjort. Om dette har fått andre til å passe seg for hva de skriver på Facebook og i andre sosiale medier vites ikke, men mye kan avsløres av trygdemisbruk og svart arbeid om man følger med i sosiale medier og på nettet forøvrig. Da har det en viktig samfunnsmessig funksjon. De som skriver på slike medier er nok ikke alltid klar over at det de skriver kan leses av veldig mange som de ikke vet hvem er og at det kan spre seg som ild i tørt gress. Føler de falsk trygghet ved at de er logget inn på en side med brukernavn og passord?? Drittungebloggen er et veldig godt eksempel på hvor raskt det sprer seg i sosiale medier, det var som å helle store mengder bensin på bålet.

Sosiale medier får nok større betydning enn de tradisjoneelle mediene som aviser, radio og TV, da flere og flere er å finne på disse mediene, legger vekk de gammeldagse papiravisene, slår av TVen og radioen og bruker pcen eller mobilen i stedet for å følge med på hva venner gjør og hva som skjer overalt.

Enda lettere blir det å spre sine kommentarer med openID, les i bloggen til en annen på kurset

Reklame
Dette innlegget ble publisert i DIKULT110 og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s