Banken blogger!!!

Banker har vært kjent for å være ganske konservative i sitt vesen og i kommunikasjon med sine kunder. Men der de kan spare penger har de tatt i bruk elektronikken som ved å ta i bruk nettbanker. Da slipper de at kundene tråkker inn i banklokalene.

SR-bank introduserte sin blogg i sommer.

Fra aftenbladet.no 27.9.2010

Her er bankbloggen!

Det er selvsagt reklameinnlegg på bloggen, men også generelt om den økonomiske situasjonen. Det er positivt at banker kommer etter på de sosiale medier, det vil også erstatte alle trykksakene og kundemagasinene bankene trykket opp før i tiden. Men her kan bankene kommunisere direkte med kundene, det går ikke så lett i et magasin. Få kunder har benyttet sjansen til å legge inn kommentarer. Selv om det er mye tekst har de greid å live den litt opp med bilder og videosnutter, noen av vidoene er selvlaget. Det gjør bloggen mer levende.

Banken er også på Facebook, banken har vel alt fra blakke kirkerotter til rikinger som venner.

Bankens twitterkonto

Banken har kun 138 følgere på Twitter, så det er ikke noe stort rush. Men det kan være en fin måte å avlaste kundetelefoner og bankfilialer på, mange lurer på det samme. For de ansatte er det mindre stressende å besvare mailer og skrive innlegg i sosiale medier enn å sitte på et callsenter. Callsenter er ofte håpløse, tast 1, tast 5 osv, man vet ikke hvor man havner og man kan ikke se menyvalgene til telefontjenesten når man ringer.

Norges største bank har laget sin blogg vinklet på privatkundene
Sunn økonomi

Denne bloggen var etter mitt syn mer nyttig og bedre enn SR-bank sin. Her kan kundene stille konkrete spørsmål og få svar online. Her er masse som er av generell interesse for folks privatøkonomi, ikke bare banktjenester men også økonomi forøvrig.
DnBNOR har også en nettbankblogg, men da må man være innlogget i nettbanken. Skal ikke sosiale medier være åpne slik at alle kan lese? Her må DnBNOR være helt på bærtur!!!

Nordea fant jeg ingen blogg til. Hverken DnBNOR eller Nordea var å finne på Twitter. Begge har egne nettsider, men i dag er ikke det nok for å nå ut til kunder og markedet samt kommunisere med de.

Bergens to sparebanker Sparebanken Vest og Fana Sparebank greide jeg ikke å finne spor av i sosiale medier eller blogger. Banker og bergensere er kjent for å være ganske konservative og kombinasjonen av disse to gjør det neppe bedre.

Det ser ut til at frimerkesamlere er noe flinkere til å bruke sosiale medier enn bankene……

Reklame
Dette innlegget ble publisert i DIKULT110 og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s