Fører Facebook til at flere 16-åringer vil stemme?

I dag 23.9.2010 var det en liten artikkel på aftenbladet.no om at Stavanger kommune vil bruke Facebook for å flere 16-åringer til å stemme ved kommunevalget neste år.
Allmen stemmerett for 16-åringer er ikke vedtatt, men gjennomføres som et forsøksprosjekt i en del kommuner.

Les her

Men vil det hjelpe? Det har fremkommet i den siste tiden at den eldre garde invaderer Facebook og da skygger fjortiser og ungdommer forøvrig banen.

Tiltaket er prisverdig, da 16-åringer bruker digitale remedier for å kommunisere med og følge med på hva som skjer. Det vil neppe bli helt mislykket. Her avhenger det også av at de som skriver innlegg på Facebook er på bølgelengde med ungdommmen. Det hjelper ikke med innlegg på Facebook rettet mot 16-åringer hvis det er skrevet på et tørt og vanskelig politikerspråk.

Men andre kanaler bør også velges, prøv å finne nettsteder som ungdommer bruker mye. Hadde man greid å lage musikk kunne den ha vært lagt ut på spotify og andre nettsteder inkludert Facebookprofilen for nedlasting. Videofilmer på YouTube med link fra Facebook kan også være en ide.
Skal dette virke må man ha med ungdommen og gjøre det på deres premisser, slik at budskapet når der det skal. Dette for at frøene skal vokse og gro i god jord og ikke bare hive såkornet tilfeldig rundt om kring.

Under riksdagsvalget i Sverige fremkom det at 120 stemte på Donald Duck!! Kan det være det 16-åringene vil stemme på?? Selv om markedsføringsfremstøtet må skje på ungdommens premisser må det ikke bli helt Donald Duck, det er tross alt alvor i det.

Donaldstemmer
En annen skål er om 16-åringer er for unge til å stemme, er de modne nok? Selv om jeg er noe skeptisk skal man ikke la være med forsøket for å se hvordan det slår ut. Den som intet våger intet vinner.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i DIKULT110 og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s